Guide: så skapar du en grön poolmiljö

En ovanjordspool med utsikt över gulnande sädesfält. Med hjälp av ett kringbyggt trädäck utnyttjas naturliga nivåskillnader så att den uppfattas som nedgräv

Är en pool i trädgården något som kan passa vårt, för det mesta, bistra svenska klimat? Alltfler tycker det. För när det är som varmast på sommaren är det ljuvligt vid poolen, badsäsongen kan göras längre och om vattenspegeln dessutom används som miljöskapande element har man nytta av den även kyliga dagar. En pool ska vara som ett eget trädgårdens semesterparadis. Men hur gör man för att åstadkomma det?

5 min lästid

Text: Dan och Ann-Christin Rosenholm / Foto: Dan Rosenholm

Det viktigaste när man skapar en miljö runt en pool är att få till en känsla av samhörighet; med huset, med trädgården och området runtomkring. Man måste inse att en pool är ett kraftfullt dominerande inslag och måste integreras med omgivningen för att inte se malplacerad ut.

Ombonat skön atmosfär åstadkommet av växter vid plank och spaljé.
Ombonat skön atmosfär åstadkommet av växter vid plank och spaljé. Med poolen nära ett skyddande plank utnyttjas marken effektivt och insynen trollas bort. Att vi befinner oss invid en allmän gångväg är svårt att ana.
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in