Glamping – en trend som blir allt hetare

Havsutsikt från lyxigt tält

Är du ute efter en naturskön campingupplevelse utöver det vanliga? Där du slipper sova på hårt underlag, bråka med tältpinnar, bli attackerad av småkryp och äta frystorkad medhavd matsäck? Då ska du testa den hetaste boendetrenden: glamping.

2 min lästid

Att somna till ljudet av vågskvalp i en skön, nybäddad säng, känna värmen från en vedeldad kamin och bli serverad en god frukost när du vaknar. Den drömmen kan bli verklighet om du väljer att boka övernattning i någon av skärgårdens många glampingtält. I takt med att allt fler de senaste åren upptäckt tjusningen med att lyxcampa har också allt fler glampingtält slagits upp på öarna.

Island Lodge var redan år 2012 först ut i Sverige med att erbjuda sina gäster en lyxig naturupplevelse i glampingtält. Den kreativa affärsidén blev till och med omskriven internationellt och några år senare hakade fler entreprenörer på trenden. Idag kan du ”glampa” på exempelvis Möja, Utö, Fejan och Gålö.

Glamping i stockholmsskärgård
I takt med att allt fler de senaste åren upptäckt tjusningen med att lyxcampa har också allt fler glampingtält slagits upp på öarna i Stockholms skärgård.
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in