Ge med hjärtat i jul: 5 gåvor som gör skillnad

I takt med att julhandeln slår nya rekord växer lidandet och hjälpbehovet på många håll i världen. Varför inte hoppa över slit- och släng-klapparna i år och ge bort en gåva som gör skillnad. 

1 min lästid

Foto: Karolina Grabowska /Kaboompics

1. Tankeväckande bok

I nya boken Att ge – samtal med filantroper möter Tove Lifvendahls ett tiotal personer som har bestämt sig för att engagera sig och skänka bort en del av sin förmögenhet. En inspirerande julklapp som kostar 271 kronor. Du kan hitta boken här.

2. Givande get

Köp en get och gör skillnad för en familj i Zambia. Getmjölken ger näring och killingarna kan så småningom säljas på den lokala marknaden för att ge familjen pengar. Den första killingen lämnas vidare till en annan familj i byn – på så vis blir detta en gåva till flera familjer. Geten kostar 450 kronor på www.gavokatalogen.barnfonden.se

3. Mätta en mage

En vanlig vecka delar Stockholms stadsmission ut omkring 30 matkassar för dem som inte har möjlighet att äta sig mätta. Hundra kronor räcker till en matkasse med det nödvändigaste. Du kan köpa julmatkassen och andra viktiga julgåvor på stadsmissionen. I gengäld får du ett fint gåvobevis att ge bort i julklapp.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in