Frågor om tid, effektivitet och stress – experten svarar

kvinna vid dator med mobil i handen

Effektivitet på jobbet handlar inte om att pressa, stressa och trycka in alltför mycket under ett dygn. Genom ett effektivt förhållningssätt skapar man ett hållbart och hälsosamt arbetsliv. Petra Brask, författare och effektivitetsexpert, svarar på angelägna frågor om tid.

5 min lästid

Den här veckan har mina kollegor och jag färdats landet runt mestadels online och bland annat fått föreläsa för 42 deltagare i det svensktalande Österbotten i Finland. När vi pratade om förhalningsbeteende var det en av deltagarna som delade med sig av en riktig Surdegspadda. Hon sa; ”Jag kan nog ta tag i den nästa vecka.” När jag tyckte det lät tveksamt fick jag veta att ”nog” är ett trevligt ord som man använder en del i Österbotten. ”Jag ska nog hämta kaffe nu.” Det betyder att man ska göra det – utan tvekan.

Dagen efter mötte jag 100 hungriga frukostdeltagare från Lunds Universitet. De kopplade ivrigt upp sig och var så sugna på tips att de skickat iväg frågor redan före föreläsningen. Delar några av dem här;

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in