Fem anledningar till varför du ska äta pasta

Därför ska du äta pasta!

Skräpmat, tomma kalorier och snabba blodsockersvängar. De senare årens trenddieter som GI och LCHF har gått hårt åt pastan. Men sanningen är att den italienska paradrätten inte är så värdelös som vi tidigare trott. Här är fem anledningar till varför du faktiskt ska äta pasta.

2 min lästid

1. Pasta är bensin för kropp och knopp. Pasta innehåller kolhydrater vilket är vår viktigaste källa till energi. I kroppen bryts kolhydraterna ner till glukos och används som bränsle till kroppens alla celler. Bara hjärnan behöver 100 gram glukos om dagen för att funka. Även fett och protein kan förvandlas till energi men inte lika snabbt och okomplicerat. 

2. Pasta är bra komplement. Att bara leva på makaroner och ketchup är förstås inte så bra eftersom det ger kraftiga blodsockersvängningar och minimalt med näring. Men att stirra sig blind på hur ett enskilt födoämne påverkar kroppen är vilseledande eftersom livsmedel påverkar varandra och det är det totala innehållet av en måltid som har betydelse. Bäst är alltså att variera maten och se till att få i sig lite av allt – även kolhydrater.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?