Tågluffa i Europa – fritt, spontant och lite krångligt

Tänk att bara stiga på tåget, åka ut i Europa, dit du har lust, utan att planera för mycket eller boka allt i förväg. Det är precis vad vi gjorde, sommaren innan coronapandemin sänkte sig som ett mörker över hela tillvaron. Följ med på en tur genom Centraleuropa och Balkan, med stopp i bland annat Ukraina, Rumänien och Montenegro!

17 min lästid

Vi är väldigt nöjda när pierogi och öl serveras vid bordet i restaurangvagnen som rullar fram genom det polska landskapet. En timme tidigare var vi inte säkra på om det skulle bli någon mat alls förrän tåget är framme i Rzeszów i kväll. Men som nästan alltid löser sig det mesta bara man tar en sak i taget.

Min man och jag är inne på tredje dagen på vår tågluff i Europa. Vi har varsitt Interrailkort och ska vara på resa i en månad. Kortet gäller för sju resdagar i över 30 länder. Vår idé är att besöka Lviv i Ukraina, rumänska Transsylvanien och resa på den omtalat vackra sträckan mellan Belgrad och Bar. Men inget är bestämt och inget är bokat. I mobilen finns ett antal appar som ska underlätta planeringen.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in