Res i TV-soffan till seriernas mysigaste mordparadis

Visst är det härligt att grotta ner sig i en tv-serie i skön miljö. Varför inte fly till den karibiska ön Saint-Marie med myskriminalaren ”Mord i paradiset”? Men var ligger paradiset egentligen? Jo, serien spelades in på Guadeloupe. Jag var där för några år sedan och hittade staden Honoré, som i verkligheten heter Deshaies.

1 min lästid

När vi promenerar längs Deshaies huvudgata är det inte mycket som tyder på att polismannen Dwayne Myers ska komma fräsande på sin motorcykel med sidovagn som han så ofta gör i den brittisk-franska myskriminalserien ”Mord i paradiset”. Inte heller ser vi till någon av de ärkebrittiska kriminalare som har efterträtt varandra i tv-serien.

Morden i Honoré verkar vara nästan lika många som i Midsummer. Fidel (Gary Carr), Humphrey (Kris Marshall), Camille (Sara Martins) och Dwayne (Danny John-Jules) utreder dem i tv-serien ”Mord i paradiset”. Foto: BBC/TV4

”Mord i paradisets” fiktiva stad Honoré ligger på den lika påhittade ön Saint-Marie. Men serien är inspelad på den franska ön Guadeloupe i Västindien. Här finns, liksom på tv-ön, gyllengula stränder, ångande djungler och en aktiv vulkan.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in