Hon sätter positiv psykologi på skolschemat

Hon sätter positiv psykologi på skolschemat

”Down under” pågår en smärre revolution inom skolan. I Australien banar psykologiprofessor Lea Waters väg för det nya läroparadigmet Positiv utbildning. Ett arbete som sprider ringar på vattnet och närmar sig vår kontinent.

8 min lästid

Lea Waters är en av världens främsta forskare inom positiv psykologi, grundare och ledare av Positive Psychology Centre på universitetet i Melbourne. 2015 utsågs hon till en av de 100 mest inflytelserika kvinnorna i Australien av Financial Review.

I sommar kommer hennes första bok om styrkebaserat föräldraskap. Och hon har tagit fram ett program som heter Positive Detectives, där man implementerar positiv psykologi i såväl förskola, grundskola och gymnasium samt för lärare och övrig skolpersonal. Programmet har redan uppmärksammats internationellt och används av elva länder runt om i världen, däribland Nya Zeeland, Ghana, Kina, Hong Kong, Singapore, Mexiko, USA, Kanada och Finland.

Med sin forskning och sitt arbete ute i skolorna visar hon på helt andra vägar till ökad prestation och högre resultat än vad skolan tidigare har använt sig av. Som både börjar och slutar i ett ökat välbefinnande hos såväl elever och lärare som övrig skolpersonal.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in