Sladdlös hybrid med låga utsläpp

Den kompakta suven från Toyota kommer nu med en starkare drivlina, och en app som hjälper till med att träna föraren i hybridkörning. Elhybriden C-HR ger både en garanterat sladdlös och kvick, smidig körning – som krydda på moset har bilen en låg bränsleförbrukning och låga utsläpp.

Number of characters: 5 709

Text och foto: Ia Wadendal

LISSABON. På väg från idylliska Cascais njuter vi inte bara av utsikten över de höga azurfärgade och vitskummade vågorna som drar in längs stränderna vid kusten. Vi passar också på att köra ner på en stenig sand med välpackad sand för att se hur Toyotas lilla kompaktsuv klarar utmaningen med underlaget. Det går alldeles utmärkt trots att jag sladdar runt lite för att kolla om vi kan fastna i sanden – icke då. Efter välförrättat varv gäller det bara att ha tungan rätt i mun för att manövrera mellan stenbumlingarna upp till vägen utan att skrapa bilen.

Kaxig – eller aggressiv? – i fronten.

Toyotas elhybrid C-HR lanserades 2016 och har nu fått en ansiktslyftning, både i form av en starkare drivlina, ett uppdaterat multimediasystem tillsammans med My T-appen och en del nya designdetaljer. C-HR blev en mycket populär Toyota-modell redan när den lanserades och hittills har 120 000 bilar sålts i Europa – inte så konstigt eftersom efterfrågan på sådana här bilar med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp bara växer.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in