Så här hittar du din drömvigselring till budgetpris

 

Vigselringarna är bröllopets starkaste symbol och står för kärleken, äktenskapslöftena och framtiden. För dig som måste hålla hårt i pengarna just nu finns det flera sätt att hitta drömringen som varken tömmer sparkontot eller plånboken.

Number of characters: 3 684

Foto: Pexels

Det är lätt att bli hänförd av maffiga alliansringar och flerkaratiga solitärer. Men om du har en lite mindre bröllopsbudget ska du tänka smart. Journalisten Anna Östberg, expert på bröllopsplanering och författare till Smarta bröllopsboken, ger dig flera kostnadskloka förslag.

Leta där du står

Ibland kan man hitta det som kommer att bli den nya vigselringen hemma i byrålådan. Börja med att titta i ditt smyckeskrin och se efter vad du redan har i din ägo. Många av oss har smycken som vi fått i födelsedagspresent, på konfirmationen och studentdagen som vi aldrig eller sällan använder som vuxna. Man växer ur vissa smycken efter ett tag. De ligger där i smyckeskrinet och representerar en tid i livet som inte längre känns aktuell. Gör dig bekväm med tanken att dina gamla smycken faktiskt kan bli en del av din vigselring. Ta med dem till en juvelerare och fråga hur mycket nedsmält guld du kan få fram och om det räcker till att smida en vigselring av materialet. Det kan hända att du måste köpa till extra guld och det kan du göra på pantbanken.  Dina smycken som du smälter ner kommer på sätt och vis att finnas kvar, om än i en annan form. Att återanvända material istället för att köpa nytt ligger helt rätt i tiden. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in