Machoman eller mysgubbe?

7 min lästid

Som så många andra fick Dag Öhrlund aldrig någon hund när han var barn. Som reporter var det svårt att kombinera hund med resor och utlandsjobb. Den efterlängtade hunden kom att dröja tills han var över 50 år – men nu går han all in som hundägare.

Foto: Lotta Modin

Knackandet på dörren till Dags skrivarlya på Gärdet i Stockholm avslöjar att den kinesiska nakenhunden Sigge inte bara är en sällskapshund, han är vakthund också. Med viss tvekan blir okända besökare nådigast godkända, lite lek där han får jaga handen underlättar. När detta är avklarat går han nöjt och lägger sig på sängen.
– Ja, där ligger han oftast när han är här. När jag har suttit för länge framför datorn hoppar han upp på skrivbordet. Han är nöjd bara han får vara med, berättar Dag.

Kärlek för hundar har Dag alltid haft, kärleken för nakenhundar väcktes i Florida, där familjen bor ibland.
– Vi satt ute och fikade när nåt som såg ut som en jättestor jävla råtta kom farande över gräsmattan. Den sprang raka vägen fram till min fru Carina, hoppade upp i hennes knä och tog en tugga av hennes ostmacka, berättar Dag och myser.
Den jättestora råttan visade sig vara Spike, «the lawn man’s» nakenhund. Så kom det sig att Spike bodde hos dem när de var i Florida.
– Vi hade bestämt att vi inte skulle ha några djur. Både en katt och en valp, som Carina fått i present, blev överkörda. Det gör ju så ont när de dör. Men Spike fick oss att tänka om, säger Dag och tittar på Sigge som oberörd sover vidare.

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in