Det okända: Påverkan från skyn

Clas Svahn skriver om märkliga ljusfenomen som drabbat bilförare

Händelser där ett okänt fenomen påverkar ett fordon tillhör ovanligheterna men inträffar med viss oregelbundenhet. När de gör det är de överraskande och inte sällan skrämmande för den som drabbas.

12 min lästid

För några år sedan fick jag, genom Carl-Anton Mattsson på bokförlaget Parthenon, höra talas om hur en man från Röstånga i Skåne hade mött ett lysande fenomen, som när det passerade förbi honom påverkade hans bil på ett minst sagt märkligt sätt. Efter några telefonsamtal fick jag till slut möjlighet att tillsammans med Anders Persson och Håkan Ekstrand från UFO-Sverige träffa honom på platsen där allting hade hänt. Där planerade vi att återskapa händelsen så gott det gick, men framför allt ville vi träffa Patrik Mårtensson själv för att bilda oss en uppfattning om honom.

Patrik Mårtensson visade sig vara en jordnära familjefar med fast handslag och med en bred skånska på läpparna. Att det som hade hänt honom fortfarande fanns klart i hans tankar var det ingen tvekan om. I flera år hade han funderat över vad det egentligen var som inträffat den där stjärnklara höstkvällen då han som så många gånger förr var på väg till sitt arbete. Då, under ett antal år på 90-talet, jobbade han treskift på Arla Foods tillverkning av kaffe- och chokladpulver i Kågeröd i norra Skåne. Flera gånger i veckan satte han sig i sin Opel Ascona diesel för att åka de 13 kilometerna från hemmet i Ask till sitt arbete.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in