”Det vi kallar andlighet är fysik vi inte förstår”

Det är dov höst och ett ullgrått Kattegatt omfamnar klipporna helt nära de enorma panoramafönstren på Hotell Tylösand i Halmstad där trehundra personer sitter och väntar. Väntar på Nassim Haramein, den kontroversielle fysikern från Schweiz. Han som skall ta oss med på en hissnande resa mellan det lilla och det stora. Mellan protoner och planeter. Mellan det möjliga och det omöjliga.

6 min lästid

Är det så att andlighet och naturvetenskap tassar runt på samma vägar? Är vi alla en del av  varandra och av Vintergatan? Frågor som får ens inre att skälva. Nassim kommer upp på scenen med förgätmigej-blå skjorta, ledigt uppknäppt i halsen, och en stilig italiensk kostym. Han är bedårande, nästan eterisk och utstrålar entusiasm. Först tackar han oss alla ödmjukt för att vi kommit dit.

Nassim är bedårande, nästan eterisk och utstrålar entusiasm.
Foto: Lena Brorsson Alminger

– Tack för att jag får vara en del av er här idag, säger han, det krävs mod av er för att komma hit, det förstår jag. Om ni berättade för era vänner att ni skulle hit, sa de säkert: ”You are going to do – WHAT?! ”, säger Nassim och skrattar! Och nu kommer du hit som om det vore helt normalt. Dina 100 biljoner celler har tagit beslutet att komma. Jag vet att det inte är lätt, men det är värt det och det är djupt meningsfullt.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in