Det okända: Röster från andra sidan

Kan man få kontakt med de döda? Foto: Unsplash

Går det att få kontakt med de döda? Frågan har med sin självklarhet alltid intresserat och fascinerat oss människor. Alla har vi någon gång funderat på om det väntar något på andra sidan den dag som vi dör. Dödens gräns har skrämt men också lockat människor i alla tider, och i vissa kulturer har färden in i dödsriket varit lika viktig som livet självt.

17 min lästid

I en undersökning från mitten av 1990-talet svarade 18 procent av alla svenskar ett övertygat ja på frågan ”Tror du att det finns ett liv efter döden?” 27 procent svarade att det kanske finns ett liv också sedan den fysiska kroppen har lagts till sin sista vila. Bland kvinnor var siffran högre och där trodde var fjärde att livet inte tar slut när kroppen dör.

Men när det gäller frågan om det också går att få kontakt med de döda blir siffrorna lägre och bara sju av hundra svenskar anser sig säkra på att det går att kontakta en person som avlidit medan så många som var fjärde ändå kan tänka sig det. Och givetvis finns det de som försöker upprätta en sådan kontakt.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in