Sveriges första rymddesigner jobbar för hållbarhet genom rymdteknik

I.S.A.A.C. - International Space Asset Acceleration Company: Mattias Hansson, Cecilia Hertz och astronaut Christer Fuglesang
 

Tjugo år efter flytten till USA och jobbet på NASA grundade Cecilia Hertz rymddesignföretaget I.S.A.A.C - international Space asset Acceleration Company tillsammans med astronauten Christer Fuglesang och Mattias Hansson.

Number of characters: 10 537

Foto ovan: Mattias Hansson, Cecilia Hertz och Christer Fuglesang / Pressbild, I.S.A.A.C.

Cecilia var 24 år när hon kom in på en arkitektutbildning i Paris och därmed var lyckan gjord efter att bland annat ha pluggat franska. Men omkring samma tid kom även besked om antagning till industridesignutbildningen på Lunds tekniska högskola och Frankrike var inte längre lika självklart.

Till NASA via Lund

Cecilia hade vid den här tidpunkten redan gått fyra års teknisk utbildning med bygginriktning och var inställd på arkitektyrket.

– Jag hade jobbat extra på arkitektbyrå och gick samtidigt en konstskola. Men så kände jag ändå att industridesign var mer jag. Lite ”sliding doors”, även om jag inte valde just Lund framför Paris eftersom jag älskar Paris. Men med facit i hand så hamnade jag ju i rymden istället.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden