Ukrainsk politiker: „Tyskland och Frankrike finansierar den ryska krigsmaskinen“

 

Utrikesutskottets ordförande i Ukraina ger Tyskland och Frankrike en stor del av skulden till kriget: – Ryssarna har korrumperat Tyskland med Gazprom, anser Merezhko Oleksandr.

Number of characters: 4 036

Vägen till regeringsbyggnaderna inför mötet kantas av stridsvagnshinder, sandsäckar i fönster och fotanglar i högar, som visar att huvudstaden är beredd på ett nytt ryskt försök att inta Kiev.

För några veckor sedan var det nära. 

Ukrainas armé tvingades själva spränga två av broarna som leder in till staden för att avvärja attacken.

Som ordförande i utrikesutskottet i Ukraina, (Head of International Relations Comitte) har Merezhko Oleksandr följt upptakten till kriget och förutom Ryssland pekar han ut Tyskland och Frankrike som medskyldiga till att kriget mot Ukraina inletts. 

– Jag är inte rädd för att nämna Tyskland och Frankrike vid namn. Situationen är mycket obehaglig. Det finns politiker i EU som inte är intresserade om vi vinner eller förlorar. För dem handlar det om ekonomi, olja och gas. EU länderna finansierar Rysslands krigsmaskin med en miljard euro om dagen för gas. Det är närmare 60 miljarder euro till den ryska krigskassan sedan kriget startade. Ryssarna har korrumperat Tyskland med Gazprom, anser Merezhko Oleksandr.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden