Det kan du göra i skojättens framtidsbutik

Nike konceptbutik i Seoul
 

Möjlighet att personalisera produkterna man köpt, fotskanning och interaktiva skärmar är några exempel på vad som möter besökarna i skojätten Nikes futuristiska butik i Seoul som journalisten Nicklas Hermansson har besökt.

Number of characters: 2 961

E-handelsmarknaden har exploderat under pandemin. I juni 2021 berättade Nikes vd John Donahoe att deras digitala intäkter står för nästan 35 procent av totalen – och 2025 ska de ligga på 50 procent. Men Nikes fokus på den digitala världen hindrar dem inte från att experimentera med nya fysiska butiker. I dag ska vi titta närmare på deras senaste storsatsning.

Sommaren 2020 sjösatte Nike sitt teknikdrivna koncept ”Rise” i kinesiska Guangzhou. Nu har de öppnat portarna till en ny uppgraderad version 200 mil bort. Den tre våningar höga butiken i Seoul skriker futurism och det är inte en slump att den hamnade just där. Sydkoreas huvudstad är en av världens mest digitala städer, vilket går helt i linje med Rise-konceptets vision: att sömlöst väva ihop den digitala världen med den fysiska, med målet att skapa wow-wow-yeah-yeah-butiksupplevelser med en stark koppling till den aktuella staden.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden