Din guide till Porto – Portugals bästa hemlis

Utsikt porto
 

Är Lissabon en av dina favoritstäder? Då gillar du Porto! Portugals näst största stad förför med sin ruffiga charm, sina portviner, toppkrogar och närheten till vinriket Dourodalen.

Number of characters: 4 431

I Porto upplever man äkta portugisiskt vardagsliv men det är inte enda anledningen till att Porto de senaste åren har smugit sig in på trendkartan. Det är framförallt tack vare de många stjärnkrögarna och Michelinstjärnorna som hottat upp stans kulinariska scen. Här finns också numera roliga boutiquer som förut bara fanns i Lissabon. Här har också öppnats flera charmiga små hotell och tomma surfingstränder ligger bara några minuter från centrum. Porto är m a o en perfekt weekendstad med bara ett minus. Det går inga direktflyg från Sverige, å andra sidan är det enkelt att ta tåg hit från Lissabon då det går ett tjugotal tåg om dagen.

PortoStadsvy
Många hus och kyrkor har kaklade fasader. Foto: Charlotta Rönn

Flyt fram i vindalen Douro

En helg här kan med fördel fyllas med mat- och barhopping, men ger traktens viner mersmak då ska man bege sig till något av de omkringliggande vindistrikten. En bra start är järnvägsstation São Bento som med sina 20 000 kakelplattor är en attraktion i sig. På väggarna skildras traktens vardag och man kan se hur vindruvorna handplockas. Väcker det här nyfikenhet?  Gör då en av världens vackraste tågresor och borda tåget till Dourodalen.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden