De bästa tipsen för en dag i Palma

 

Palma är den perfekta kosmopolitiska staden vid Medelhavet för en avkopplande dag, oavsett årstid. Skribenten och Mallorcabon Karolina Kallentoft tipsar om sevärdheter, kultur och shopping i Palma.

Number of characters: 6 145

Foto: Unsplash

Paseo Maritimo längs Palmabukten bjuder in till milslånga promenader längs det blå Medelhavet med mängder av stora segelbåtar, yachter och katamaraner i Palmas hamn som kan imponera på de flesta. Här kan du stanna till på flera restauranger med uteserveringar, som Boat House Palma, Canblanc Port och fiskrestaurangen Can Eduardo ovanpå Palmas fiskmarknad. Efter Restaurante Pesqueros enorma uteservering och torget där fiskarna rensar sina nät tidigt om morgnarna, når du huvudpiren med ett nybyggt restaurangkomplex med populära Mar de Nudos och takbaren 49 Steps Bar & Grill Mallorca.

Katedralen, Portixol och Playa de Palma

På andra sidan piren ser du ut över Parc de la Mar och den magnifika katedralen La Seu. Härifrån kan du strosa längs öppet hav i skuggan av palmer med stopp vid någon av de många restaurangerna längs strandpromenaden, eller varför inte Anima Beach och Ossaona som båda ligger vid var sin ände av den kilometerlånga citystranden Ca´n Pere Antonio. Vandringen fortsätter genom Portixol där hamnen just fått en ansiktslyftning. Portixol var tidigare en fiskeby men är idag ett av Palmas mest eftertraktade områden att bo i, tack vare lugnet och den förstklassiga utsikten över havet. Det populära promenad- och cykelstråket slutar inte här utan fortsätter hela vägen förbi stranden och strandcaféerna vid Ciutat Jardin, genom den naturskyddade parken mellan nedanför flygplatsen, vidare förbi Puro Beachclub och den lilla segelbåtshamnen i Can Pastilla, och den milslånga finkorniga stranden El Arenal med alla hotell, avslappnade strandrestauranger och klassiska strandliv.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden