Knepen som minskar bråken med ditt barn

 

15 minuter så kallad barnstyrd tid varje dag räcker för att skapa en bättre relation med ditt barn. Här lär experten dig hur du gör.

Number of characters: 3 466

Foto: Pixabay

Kan man på bara en kvart varje dag minska på konflikterna hemma? Ja, det menar psykologen Kajsa Lönn Rohdin. Och knepet stavas barnstyrd tid.

-Lägg undan mobilen, håll inte på att plocka undan eller försök smygläsa tidningen samtidigt som du umgås med ditt barn. Utmaningen med den barnstyrda tiden ligger i att släppa alla annat och fullt ut ägna dig åt ditt barn under en kvart, säger psykologen Kajsa Lönn Rhodin som tillsammans med kollegan Maria Lalouni skrivit boken Vad alla föräldrar borde göra och varför det är så svårt.

Korta stunder som sker ofta är bättre än längre stunder och mer sällan, det är kvantiteten som skapar kvalitet. Forskning visar att barnstyrd tid stärker relationen och samarbetet mellan barn och föräldrar, dessutom gör den lilla stunden att tjat och konflikter minskar. Förändringen kommer dessutom ofta snabbt. En vinstlott för hela familjen.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden