Familjeutflykt till Playa del Ingles – eller slaget om Iwo Jima?

 

På bilden ovan har skribenten Antonio Acosta har ersatt flaggan från slaget om Iwo Jima med ett parasoll, inte bara för att fånga din uppmärksamhet, utan för att så korrekt som möjligt visuellt beskriva hur det var att som barn åka på familjeutflykt till stranden.

Number of characters: 3 710

Foto: Pixabay

Det är vinter i Sverige, en grå och blöt vinter. Som infödd på Gran Canaria, och efter att ha bott 15 år i Sverige, återvänder jag ofta till minnen av varma bilder från det förflutna. När jag använder ordet „bilder“ gör jag det i en filmisk mening, eftersom dessa ögonblicksbilder spelas upp i mitt huvud som om de vore filmscener. Låt mig dela en av dessa flashbacks med dig.

Det var i slutet av sextiotalet och södra Gran Canaria var endast en stor öken med några enstaka tomatodlingar, likt sporadiska oaser. För min familj, som för andra kanarier, att åka söderut var lika med en expedition från Las Palmas till den nästan jungfrueliga stranden kallad Playa del Inglés, en resa som påminde om den pionjärerna gjorde till Oregon. Precis som karavanerna av wagons i Vilda Västern, åkte la familia i 4 eller 5 bilar, med lika många stopp under den helvetiska resan. Helvetisk inte bara på grund av värmen och avsaknaden av luftkonditionering, utan också på grund av trängseln med gråtande ungar, rökande män, och -kanske av dessa två skäl- kvinnor på gränsen till nervsammanbrott.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden