Är du BARA förälder just nu? Så får du mer tid och mår bättre under småbarnstiden

 

Att bli förälder kan vara den lyckligaste tiden i livet och samtidigt en period av sömnlöshet, oro och knäckande instagramflöden. Här är psykologernas råd för att må bättre.

Number of characters: 5 147

Det finns en rädsla för att uppfattas som egoistisk om du som förälder lyfter frågor om ditt mående – fokus ska ju vara på barnet. De två är inte motsättningar, utan snarare förutsättningar för varandra. Om vi tar hand om oss själva har vi betydligt större möjlighet att vara de närvarande och engagerade föräldrar de allra flesta av oss vill vara.
Här ger Clara Zelleroth och Helga Johnsson Wennerdal som skrivit boken „Må bra som förälderpsykologernas strategier för småbarnsåren” sina råd för hur du gör för att stannar upp och hitta en bra väg framåt

Trvck på pausknappen
Nyckeln till att få stopp på prestationshetsen ligger i att vi slutar pusha oss själva till att prestera på alla områden samtidigt.

– Skala ner och se över saker som du tror att du måste göra. Ibland är det till och med så att vi inte märker alla måsten, de bara rullar på. Ställ rimliga krav på din tillvaro och rensa bort saker som känns betungande under småbarnsåren. Att välja bort saker kan kännas tråkigt, men det är en förutsättning för att orka och må bra, menar Clara Zelleroth.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden