Sanna Lund är expert på att fota vatten: „Det väcker min kreativitet“

 

Sanna Lund, lärare i foto och digitalt skapande, älskar vatten. När hon inte badar, fotograferar hon rinnande vatten, fruset vatten, dagg och dimma. Vattnet skänker såväl äventyr som lugnar när livet rusar på alldeles för fort.

Number of characters: 4 536

Vatten finns överallt omkring oss och är en förutsättning för allt liv. I centrala Jönköping där Sanna Lund bor har hon nära till Vättern, men också till Munksjön och Rocksjön. En bit bort rinner en liten å med vattenfall och i Stadsparken en liten bäck. Inget vatten är för litet för Sanna, som gärna drar på sig stövlarna och fotograferar vattenpölar under regniga dagar som idag.

– Jag är fascinerad av vatten. Det väcker min kreativitet. Det handlar om att börja se allt vatten runt omkring sig. Att bli medveten om allt vackert och intressant som rinner, skummar, glittrar och reflekterar, säger Sanna.

Med sin senaste kurs ”Fotografera vatten” vill hon förmedla glädjen att promenera runt och försöka fånga vatten på bild. Hon tittar ut och konstaterar att det hunnit bildas stora härliga vattenpölar precis utanför fönstret.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden