Elbilen som väcker „vill ha“-känslor

Journalisten Ia Wadendal har testat Sveriges mest sålda elsuv, och intrycket är mycket gott. Trots några små anmärkningar i protokollet så tar den här klimatvänliga bilen Gazzines testförare med storm.

Number of characters: 6 537
Stabil och stadig i kurvorna både på landet och motorvägen. Foto: Ia Wadendal

SÖDERTÄLJE-HALMSTAD. Den är populär, Volkswagens första helt eldrivna suv. Under året har ID.4 toppat listan över de flesta sålda elbilarna i Sverige. Men den får ändå fortfarande nyfikna blickar vid laddplatserna – och förstås en del frågor. ”Hur är den egentligen att köra och hur lång räckvidd har den?”

När jag rullar iväg från Volkswagens högkvarter i Södertälje är bilen laddad till 80 procent, och displayen visar att jag har 36 mil att lägga under hjulen. Eftersom den bil som Gazzine provkör är den maxutrustade versionen är den tyngre och har större hjul än den billigare ID:4:an (som saknar just smeknamnet Max). Det påverkar räckvidden en del. På 36 mil klarar jag mig förstås inte när resmålet är Halmstad. Så jag säkerhetsladdar en gång i Linköping, och ytterligare en gång i Jönköping. Jag har nämligen tänkt mig att köra halva sträckan på Nissastigen och där är det torrt som i en öken när jag söker laddstationer i de sex-sju appar som alla med elbil måste ha i sin smarttelefon.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden