Prosecco vs cava – vad är egentligen skillnaden?

Mousserande vin
 

Sommar och värme medför att dryckesvalet drar mot bubbelvin. Prosecco och cava har blivit vana begrepp i sammanhanget men vad är egentligen skillnaden mellan de två mousserande vinerna?

Number of characters: 4 658

I vinvärlden framställs en mängd olika sorters bubbelvin, eller mousserande vin som är samlingsnamnet och varje vinproducerande land har sina egna stilar och benämningar. I Frankrike hittar vi exempelvis lyxig champagne eller crément och i Tyskland sekt. I Spanien är cava vanligast och i Italien är prosecco dominerande bland de mousserande vinerna. Cava har varit populärt i flera decennier medan prosecco trendade relativt nyligen. De har blivit de vanligaste sorterna vi möter i barernas utbud, på sommarfesten eller studentmottagningen. Men vad skiljer de två bubbelvinerna åt? Ja en hel del faktiskt. Skillnader i tillverkning, druvsorter och ursprung avgör både stil och smak.

Flaskor av mousserande vin i kylhink
Cava har varit populärt i flera decennier medan prosecco trendade relativt nyligen. De har blivit de vanligaste sorterna vi möter i barernas utbud, på sommarfesten eller studentmottagningen.
Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden