Därför ska du odla nyttiga groddar & skott

 

Färska skott och groddar är både goda och nyttiga. Det finns massor av spännande sorter att välja på, och det är lätt att lyckas. Odla själv i köksfönstret så har du det gröna nära till hands i matlagningen!

Number of characters: 3 409

Skott och groddar är sprängfyllda med nyttigheter som vitaminer, kostfibrer och mineraler. Raw-food är populärt och många vill odla sina egna groddar och skott. Det fungerar hemma i köket året om, och är så enkelt att alla klarar av det!

Groddar och skott är sprängfulla av nyttigheter som håller dig pigg och kry. Passar både som sallad och på smörgåsen – och att mixa med frukt och bär till en god smoothie. Foto: Pixabay

Det är skillnad på skott och groddar – även om de flesta frön och bönor både kan groddas och odlas till skott. Ett skott är helt enkelt en grodd som fått växa till sig. För att frön ska bli groddar behövs endast fukt – och man skördar dem precis när det börjat gro. Frön som ska bli skott planteras däremot i jord, och groddarna får växa till skott med blad innan man klipper av dem. Man äter inte roten, och skottet kan ofta växa upp igen när man klippt av det.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden