En vinresa längst med ett av UNESCO:s världsarv

Längst floden Duero produceras vin i världsklass. Foto: Unsplash
 

Floden Duero rinner genom fem spanska provinser innan den når Portugal och slutligen Atlanten. Det är en idealisk miljö för en färd fylld av kultur, natur och framförallt vin. Distriktet är känt för sin vinproduktion och här finns vingårdar i världsklass.

Number of characters: 4 500

Duero är med sina nästan 900 kilometer iberiska halvöns tredje längsta flod. Den har haft en viktig betydelse genom Spaniens historia. En gång i tiden markerade den gränsen för återerövringen av Spanien och Portugal. I flodens omgivningar har det växt upp byar och byggts storslagna slott och kloster. I dag är området främst känt för sina vingårdar som anses vara de viktigaste både i landet och Europa. 2001 listades vindistriktet längst Duero som ett av UNESCO:s världsarv.

De fem spanska provinser floden ringlar fram i är Soria, Burgos, Valladolid, Zamora och Salamanca. Här går det planera en resrutt för den som vill njuta av vinprovning. Utöver det bjuder de olika provinserna på ett rikt kulturarv och enastående naturupplevelser. Här kommer sex förslag på vingårdar att besöka baserat på en lista gjord av Open Comunicación, en byrå specialiserad på turism och gastronomi.

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden