Så lyckas du med nyårsfesten – 6 tips

 

Årets roligaste fest eller något som mest framkallar ångest? Förväntningarna är många när det gäller nyårsfirandet och som festfixare är det alltid en balansgång mellan tradition och kreativitet. Men oavsett om det är du som brukar ordna festen eller gör det för första gången i år kommer här lite tips och inspiration.

Number of characters: 6 829

Bjud in dina gäster i god tid

Försök att bjuda in till festen så tidigt som möjligt. För många skapar nyår osäkerhet: Blir jag bjuden någonstans i år? Behöver vi hitta på något själva? Att då tidigt få en inbjudan till en kul fest betyder mycket, inte minst för singlarna i bekantskapskretsen. Och glöm inte att sätta ut ett tydligt svarsdatum så du i god tid vet hur många som kommer.

Vilken typ av fest ska det vara?

Steg ett är att fundera över vilken typ av fest du vill ha. Ska det vara en klassisk, lyxig trerätters eller mer av ett mingelparty? Vill du ordna allt själv eller gillar dina gäster att laga mat tillsammans? Kanske en knytkalasvariant så att alla känner sig delaktiga? Ett bra upplägg är att be någon gäst ordna en cocktail, en annan drinktilltugg, en tredje förrätt, en fjärde efterrätt, en femte nattamat och så vidare. Då varmrätten i allmänhet kräver mest matlagning i anslutning till serveringen är det praktiskt om du själv står för den. Och vill ni laga tillsammans funkar samma upplägg med att olika gäster ordnar ingredienser till olika saker.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden