Ida Therén: „Om jag kunnat hade jag haft ett vanligt jobb“

Ida Theren
 

Hon har inga pengar, bor med sina föräldrar och ligger sömnlös om nätterna. Möt kritikerrosade författaren Ida Therén om ett mammaliv som är precis som hon vill ha det. 

Number of characters: 3 729

Foto: Shari Hoffman

Stockholm – New York – Los Angeles och nu hemma hos mamma och pappa i Värnamo. Hur är det att leva ett mammaliv i kappsäck?

– Det har inte varit det ultimata att flytta runt. Min dotter hade nog velat vara ett “normalt barn” som hon säger själv. Hon är den enda i Värnamo som har bott utomlands, som inte har syskon, och som inte har föräldrar som är ihop. Som 8-åring vill man ju inte sticka ut. Men jag står för mina beslut, även om det finns mycket som jag önskar hade varit annorlunda, förstås. Det finns också mycket positivt med allt hon upplevt: hon pratar engelska flytande, har sett världen, är otroligt tolerant och medveten och har fått uppleva att vara lite utanför, vilket ger en viss ödmjukhet. Jag tror att det bästa för ett litet barn är att bo i ett hus i en ganska liten stad omgiven av familj och släkt, där man kan förstå världen. I drömvärlden skulle vi bo i den småstadsvillan, men hade vi bott så i åtta år skulle jag varit ensam, bitter och deprimerad. Det vore inte ett bättre alternativ än det jag valt, att först bo utomlands och nu här, med mina föräldrar ett år. 

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden