Hela guiden: Så väljer du rätt förskola till ditt barn

 

Att börja på förskola är ditt barns första stora språng ut i världen. Här ger förskolepsykologen tips på vilka frågor du bör ställa för att valet ska bli så bra som möjligt.

Number of characters: 5 408

Foto: Unsplash

Förskolepsykologen Anna Hellberg Björklund menar att oavsett vilket sorts barn du har, är ett tryggt sammanhang och ditt barns behov det viktigaste när du väljer förskola.

– Tänk på att du ska hitta människorna som du vill att ditt barn ska träffa varje dag. Pedagogiken, maten eller moderna leksaker bleknar i jämförelse med att bli sedd, få närhet, tröst och känna sig trygg i den nya miljön, säger Anna Hellberg Björklund som här svarar på de vanligaste frågorna när det gäller att välja rätt förskola.

Hur vet jag om en förskola är bra?

-Välj ut två eller tre förskolor som du besöker, verkligheten ser ju inte alltid ut så att det är ert förstahandsval ni får plats på. Boka tid så att du får möjlighet till en pratstund med både förskolepersonalen och rektorn. Var också observant på hur barnen blir bemötta, om de leker med varandra, om personalen verkar glad och gillar barn, om de ställer frågor om ditt barn, hur stämningen är och hur blir du själv bemött?

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden