Digital nomad: Annika har arbetat från 30+ platser på fyra år

 

Annika Wikberg älskar sin nya livsstil. Hon arbetar som grafisk designer runtomkring i världen uppkopplad mot sina svenska kunder och vill inspirera fler att våga testa distansarbete.

Number of characters: 7 053

Idag är det lugnt i Salt Studio i Ericeira, den lilla portugisiska staden vid Atlantkusten som är känd för sina många surfingställen i världsklass. Morgonens prognos har lovat utmärkta vind- och vågförhållanden, bara en handfull personer sitter i det lilla kontorslandskapet med sina bärbara datorer. De arbetar alla på distans uppkopplade till arbetsgivare över hela världen, däribland Sverige. Annika Wikberg, 38 år och grafisk designer från Båstad, är en av dem.

– Jag startade eget och började frilansa för drygt fyra år sedan. Samtliga kunder är svenska och just nu jobbar jag mer eller mindre hundra procent, säger Annika.

Efter fem år som anställd på Fjällrävens marknadsavdelning och ytterligare ett antal år dessförinnan på en event- och kommunikationsbyrå i Stockholm, kände hon att det var dags att förnya något i sitt liv och komma vidare.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden