Därför är det bättre att välja aktiebolag framför enskild firma

Egenföretagare
 

Välj aktiebolag framför enskild firma, smyg igång din verksamhet – och ta hjälp av experter. Det är några av alla råd från Företagarnas vd Günther Mårder till dig som vill starta eget.

Number of characters: 8 274

Är du nyutbildad eller har varit anställd i många år? Oavsett vilket finns en hel del att tänka på om du vill starta eller gå över till egen verksamhet. Först och främst kan det vara klokt att ta dig en funderare över vad du är för personlighetstyp, råder Günther Mårder, själv erfaren entreprenör sedan många år tillbaka. Han syftar då på i fall du drivs av eller mest stressas över den ökade osäkerhet det innebär att vara företagare jämfört med att vara anställd:

– Det är alltid en större risk att vara egen, så om trygghet är väldigt viktigt för dig bör du kanske hellre vara anställd.

Annat att tänka på – beroende på typen av verksamhet du bedriver – är hur marknaden ser ut där du bor, om det helt enkelt finns ett tillräckligt stort kundunderlag i närområdet, och om du anser dig kunna leverera bättre än snittet på det du gör.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden