10 goda råd från de äldre

Ett äldre par som tittar ut över landskapet
 

Tänk om du fick chansen att prata med ditt yngre jag. Vad skulle du säga? Du kanske varnar ditt yngre jag för problem du genomlevt. Men eftersom problemen sannolikt bidrog att göra dig till den du är nu, skulle du tappa viktiga erfarenheter och inte vara riktigt lika klok. 

Number of characters: 3 588

Du kanske inte ens skulle veta vad du skulle ge ditt yngre jag får råd, för du skulle inte ha lärt dig lika mycket. Enligt flervärldstolkningen, som är populär hos fysiker, skulle du inte ens befinna dig i samma universum.

Fysikens lagar hindrar oss från att resa tillbaka i tiden. Men vi kan prata med andra människor som redan gjort en tidsresa: de äldre. Vad kan de berätta?

Det är en ganska vanlig uppfattning att generationsklyftorna har vidgats. Den teknologiska utvecklingen har lett till att de äldre inte längre kan eller vågar ge råd till de yngre i samma utsträckning som tidigare. Utvecklingen går fort, men vi har inte förändrats särskilt mycket på 40 000 år. Vi har samma behov av gemenskap och bekräftelse. Vi har samma drivkrafter.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden