Mörkrets furste – ett porträtt av Lars Norén

Lars Norén, källa Wikipedia Creative commons
 

1999 fick Thomas Sjöberg i uppdrag av Aftonbladet att teckna ett personporträtt av Lars Norén, som gick bort i sviterna av Covid -19 i slutet av januari 2021. Artikeln blev aldrig färdig och publicerades därför inte. Nu har författaren själv ”restaurerat” sin text och Gazzine är stolt att kunna publicera den 22 år senare.

Number of characters: 23 843

Lars Norén gömde sig. Han hade grävt för djupt den här gången och släppt ut krafter han inte kontrollerade. Efter socialpornografiska reportaget med Personkrets 3:1 gick han steget längre med 7:3 och helvetets portar slogs upp på vid gavel: Var Lars Norén medansvarig till att ett gäng tungt kriminella män kunde utföra en serie grova rån som kulminerade med polismorden i Malexander?

Det var ingen mediatuffing som valde att gå under jorden och vägra svara på journalisternas frågor. Han har alltid avskytt intervju-situationen och det pressmeddelande som kungjorde att han och chefsproducenten vid Riksteatern, Isa Stenberg, valt att ställa sina platser till förfogande, avslutades med ett kärnfullt och korthugget: ”Härutöver har vi inget mer att tillägga.”

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden