Så gör du ekologiskt fågelgodis

 

Att mata fåglar är ett trevligt sätt att hjälpa dem genom vintern samtidigt som du får chans att studera dem på nära håll. Här visar vi hur du kan bjuda på ett lyxigt julbord!

Number of characters: 3 378

Småfåglarna trivs särskilt i trädgårdar med fruktträd och bärbuskar – och med fågelmatning lockar man fram ännu fler. Det är många övervintrade fåglar som gärna kommer till fågelbordet – talgoxe, blåmes, större hackspett, rödhake, grönsiska, koltrast, pilfink och grönfink är några exempel. Men även lite mer sällsynta som domherre, steglits, entita, stenknäck, nötväcka, stjärtmes, sidensvans, nötskrika, gulsparv eller trädkrypare kan dyka upp.

Blåmesen är bland de vanligaste fåglarna vid vintermatning – och de älskar frö, frukt och talgbollar. Du kan hälla den smälta fågelmaten i kakformar, papprör eller andra formar. Foto: Pixabay

Placera fågelmaten nära ett buskage så fåglarna snabbt kan söka skydd från katter, rovfåglar eller andra faror som kan dyka upp. En stor skål med vatten är också bra – då kan fåglarna både bada och dricka. Behållare där fåglarna inte sitter i maten minskar risken för spridning av sjukdomar. De fåglar som föredrar att äta på ett fågelbord brukar kunna hitta mat på marken under fröautomaterna. 

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden