Maxat bygge i miniformat

 

Gråputsade väggar med snygga plåtdetaljer och en smakfull pergola som kröns med en väldig uteeldstad. När Björn Christiernsson bygger attefallshus finns det inga begränsningar.
– Jag lät varken budget eller tid begränsa mig – det viktiga var att det blev det perfekta attefallshuset!

Number of characters: 6 444

Foto: Angelica Söderberg

Sommaren 2017 gick Björn Christiernsson äntligen i mål med sitt 200 kvadratmeter stora husbygge i Haninge, strax utanför Stockholm. Huset, som han ritat själv och med drag av en modern jaktstuga, var gjort helt i sten och rymde såväl loft som flertalet nivåskillnader. Bygget var intensivt och krävande både för familjen och honom – och Björn konstaterade i efterhand att han inte var många hammarslag ifrån att gå in i den berömda väggen.

Men det var då, och nu är snickarlusten tillbaka i full blom, vilket manifesteras med en rad nya landmärken i och kring den moderna jaktstugan, där det nya attefallshuset är det mest utmärkande.

– När jag byggde det stora huset utgick jag från vår fyrmannafamilj, och det kan låta lite förmätet när jag säger det här, men om vi hade gäster blev det lite för trångt om alla skulle sova här, 200 kvadratmeter till trots.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden