Inred med plats för lek

 

Märta Myran bor med sin familj i ett 20-talsshus i Linköping. Det som förr i tiden var ”master bedroom” är idag ett lekfullt och tillåtande rum där allt från scenframträdanden till affär äger rum. Här kommer bästa tipsen för dig som vill inreda ett rum där alla barn (och vuxna) vill hänga!

Number of characters: 3 778

För snart tio år sedan köpte Märta Myran och hennes familj sitt 20-talshus i Linköping. Och med en mamma som älskar att skapa och förändra, är huset i ständigt kreativt flow.

Förutom köket är favoritplatsen i hemmet, för alla familjemedlemmar, barnen lekrum som ligger på ovanvåningen. Här, precis som i övriga huset, är det mesta köpt second hand, eftersom familjen lever hållbart och inte gärna köper nyproducerade möbler och prylar. 

– Utifrån 20-talstänket, när huset byggdes, är det rummet avsett att vara ”master bedroom” för föräldrarna. Nu är det utrymmet som håller hov för scenframträdanden, affärslek och kreativt skapande, säger Märta Myrans mamma Emilia.
I kattvindarna, som ligger på varsin sida om rummet, som egentligen, enligt 20-talstänket, är avsedda för att vara ”hans och hennes” walk in closet, har Märta och lillebror Frank fått varsitt rum och kryp in.
– Kattvindarna är precis lagom stora som sovplatser. Helst vill ju barnen vara tillsammans och leka hela tiden. Då har de ett lekrum, stort som ett hav, mellan sina små sovrum.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden