Därför ska du ha sten i trädgården

 

Sten är bra byggklossar när du bygger ett spännande trädgårdsrum. Det är ett hållbart material som bara blir vackrare med åren. Och bäst av allt – stenarna får dina växter att trivas ännu bättre och lyfter fram dem på ett snyggt sätt.

Number of characters: 5 093

Trenden med stenar i trädgården håller i sig. Nu är det inte bara stenpartier, kantstenar och slingrande gångar som gäller. Stora stenbumlingar placeras in som prydnader och ytor med stenkross i olika färger bildar fina mönster.

Mycket att välja på

Både naturstenar och fabrikstillverkade plattor åldras vackert och får så småningom en fin patina av mossor och lavar. För att få en mer levande känsla i sin trädgård kan man blanda olika sorters material och färger och undvika att täcka stora ytor av precis samma sten. Betongplattor, kullerstenar, gatstenar och singel passar utmärkt ihop – släpp loss fantasin så får du en mer personlig trädgård. 

Många möjligheter

Med stenar kan du bygga stenpartier med örtkryddor, fetbladsväxter, lökväxter och andra torktåliga växter. När ett större område täcks med plattor blir det snyggt att lyfta bort enstaka plattor för att plantera något grönt, fylla med stenkross eller slipade sjöstenar. Blanda också färgerna på stenarna så får du en mer levande yta.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden