Julklappstips – här är 7 saker du borde köpa begagnat

 

Maxa din julklappsbudget och satsa på begagnade klappar i jul. Aldrig förr har det funnits så många försäljningsställen för använda prylar. Här listar vi sju typer av saker vi borde köpa begagnat istället för nya.

Number of characters: 4 054

1. Barnkläder

Små barn växer ofta ur sina kläder innan de hunnit slita på dem. Nya barnkläder är dyra, och har man koll på sina favoritmärken går det att göra fynd. Köper du begagnade kläder till dina barn så slipper ni gifter eftersom de redan har tvättats ur. Det finns massor av barnkläder på säljsidor och loppisar, och här kan man verkligen spara pengar.

Ett vanligt pris för begagnade barnkläder är 15 kr/klädesplagg, och lite mer för fina skor och välhållna ytterplagg – knappt 10 procent av nypriset. Foto: Pixabay

2. Elektronik

Ska du köpa tv, dator eller mobil finns det många tusenlappar att spara på att köpa begagnat. Var noga med att säkerställa att skicket är bra och att varan fungerar innan du slår till. Det finns företag som specialiserat sig på olika typer av begagnad elektronik och kan lämna garanti på varorna. Att tillverka ny elektronik påverkar miljön i stor utsträckning.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden