3 planteringstips för höstfint inomhus

 

Behöver du något nytt på fönsterbrädan? Samplanteringar blir effektfullt och du kan skapa vackra arrangemang som piggar upp i höstmörkret. Här får du tips på växter som passar att planteras ihop.

Number of characters: 3 361

Foto: Håkan Sandbring

Framåt hösten när dagarna blir kortare är det alltid några krukväxter som börjar se lite risiga ut. Då kan det vara trevligt att plantera nytt. Har du stora krukor är det snyggt med samplanteringar. Personalen på Johans Trädgård i Eslöv har utgått från två krukor på fot och valt vackra, tåliga växter som trivs ihop. Här får du deras planteringstips. Och gillar du saintpaulior finns det ett annorlunda förslag på plantering. Du får också tips om ett fint höstarrangemang med pumpor som ljuslyktor. Bara att släppa loss din kreativitet!

Det är effektfullt att blanda växter med olika höjd, färg och växtsätt.

Samplantera

Sätt samman växter som trivs ihop och har liknande behov när det gäller ljus, temperatur och vattning, så håller de sig fina länge. Ta ut dem från krukorna och sätt dem tätt tillsammans i ny jord och vattna igenom rejält. Finns det plats så använd helst innerkrukor med ett fat i ytterkrukorna – annars kan man lägga lecakulor i botten på ytterkrukorna så att vatten inte blir stående i jorden. Om någon växt inte trivs, eller växer sig för stor, får man helt enkelt byta ut den.

Have you written articles that you want to publish on Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden