Så kan nyfikenhet göra dig smartare

Bokomslag och porträtt av Ulrika Norberg
 

Nyfikna människor känner mening och inspiration och är i ständig utveckling. Ulrica Norberg tar det ett steg längre. Hon hävdar att nyfikenhet är vägen till ditt inre geni. 

Number of characters: 7 547

Foto till höger: Caroline Andersson

Det var när författaren och yogaläraren Ulrica Norberg fick en inbjudan till barnet i sig själv som hon tog tag i sin egen nyfikenhet och började intressera sig för den i ett större perspektiv. Det blev till ett mångårigt arbete som nu resulterat i hennes femtonde bok, ”Nyfiken – väck ditt inre geni.”

Inbjudan kom via hennes dotter. På hennes förskola hade de sett filmen ”Billy Elliot” om en liten kille som ville dansa klassisk balett. Efter det hade de börjat utforska om tjejer kan ha svärd och killar klänning. 

– En av pedagogerna förklarade sin idé om att barns påståenden egentligen är frågor. När de små säger ’Så där gör man inte’ har de importerat något från vuxenvärlden. Hon vände det tillbaka till barnen som en fråga; ”Så där gör man inte …. eller får man det?” vilket ledde till att de började utforska och testa olika idéer. Och då tänkte jag att om min treåriga dotter kan göra det då borde väl jag kunna vända mina utropstecken till frågetecken. Använda nyfikenheten som observation. Perspektivbildande.”

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden