Funktionell träning för vardagens utmaningar

 

Att vara funktionellt stark ger dig bättre förutsättningar för att klara vardagen. Här visar Joel Solinen tre träningsövningar som aktiverar och integrerar många muskelgrupper samtidigt, med hjälp av kroppens naturliga rörelser. 

Number of characters: 3 317

Text & foto: Jessica Holm

Att utföra kroppens grundrörelser, som knäböj, utfall, rotationer, drag och pressövningar integrerat i tre olika rörelseplan kallas 3D-träning. Den utvecklar kroppens rörlighet, styrka, balans och koordinationsförmåga. 

–  Man kan säga att det handlar om att träna det sätt som kroppen är skapad för att röra sig. Vi skapar en kropp som kan arbeta i olika ledvinklar utan smärta. Back to basic, men med en större variation i rörelserna för att skapa en optimal rörelseapparat som kan hantera vardagens och idrottens påfrestningar, säger coachen Joel Solinen som arbetar på Norrköpings träningscenter, som är specialiserade på denna typ av allsidig träning. 

– I vår 3D-träning använder vi oss sig av naturliga rörelser som knäböj, höftböj, utfall och rotationer i alla tänkbara riktningar och placeringar. Det gör att du blir smidig, jämnstark i hela kroppen och får bättre balans. Utan skivstänger, men kanske med en extra vikt för att påverka kraftens utveckling, förklarar Joel.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden