Därför är det bra med intervallträning

 

Det är ingen slump att nästan alla träningsprogram innehåller någon typ av intervallpass. En fördel med intervaller är att du kan variera dem. Du kan utmana dig själv på nya sätt. Du kan springa långa eller korta, fyra eller fem, med klocka eller på känn.

Number of characters: 3 472

Foto: Pixabay

Det är vanligt att motionslöpare springer alla sina pass i ungefär samma tempo. Man harvar på i ett jämviktsläge där man inte längre vill öka träningsmängden för det finns annat som är viktigare i livet.

En metod för att komma vidare är att bryta ner ett av de vanliga löppassen i flera korta avsnitt. Du springer hårt, sedan joggar du innan du springer hårt igen. Det är det som är intervaller. Genom att repetera detta mönster kan du samla på dig mer hård löpning under ett pass. Nästa dag kan du återhämta dig. Det är ett sätt att träna som ger kroppen stimulans och tid att anpassa sig och bli bättre.

När du springer intervaller aktiverar du nervceller som i sin tur rekryterar buntar av muskelfibrer. Dessa nervceller kallas för motorenheter. När du blir trött måste du rekrytera nya sorters motorenheter för att inte sakta ner.

Haben Sie Artikel verfasst, die Sie auf Gazzine veröffentlichen möchten?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Holen Sie sich ein Abo und fangen Sie an zu lesen ...

Unterstützen Sie Gazzine für xx €/Jahr Anmelden