Ett besök på de tropiska Florida Keys öarna är ett besök i Karibien

Turisterna har i årtionden vallfärdat till de tropiska Florida Keys öarna allra längst söderut på Floridahalvön. Det klara havet och de exotiska korallreven gör att öarna upplevs som Karibien men med bra bilväg som leder besökarna över och genom alla öarna från fastlandet.

8 min lästid

FOTO: Maria Grip

Ögruppen, som i folkmun kallas “The Florida Keys”, är synonym med tropiskt väder och därför går tankarna till semester för utländska turister liksom amerikanska besökare. Öarnas läge i denna södra del av Nordamerika är karibisk och lufttemperaturen går sällan under 18 grader. Klimatet är behagligt året runt men under sommarmånaderna regnar det en del. Läget bjuder på turkost och klart vatten, exotiska fiskar, mängder av pelikaner, vackra ståtliga palmer och fina stränder. Människorna som bor på öarna upplevs som avslappnade, muntra och pratsamma, något som kan förknippas med folk som bor och lever i ett mildare klimat.

Presidenten Harry S. Truman spenderade sin lediga tid under sitt ämbete i Key West, mycket på grund av det mildare klimatet i jämförelse med Washington DC. Ett flertal andra kända personer har bott på The Keys, mest känd är Ernest Hemingway, till vilkens ära det finns ett museum. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in