De vanligaste frågorna sjukvården får om Corona

Det här är de vanligaste frågorna som allmänheten har om Corona.

Corona fortsätter skörda liv och många känner stark oro för att drabbas. På 1177 tar sjuksköterskorna Johanna Torstensson och Milo Bescher emot mängder av samtal om viruset. Här delar de med sig av de vanligaste frågorna och svaren.

6 min lästid

Här är de vanligaste frågorna om Corona (och alla svaren!)

1. Hur vet jag om det är Corona jag har?

Milo: Drygt 80 procent av de drabbade får milda förkylningssymtom av Covid-19, så det är svårt att urskilja symtomen för Covid-19 mot symtom från andra virus. Det finns egentligen bara ett sätt att veta att man har Covid-19, och det är genom testning. Men oavsett vilket virus man drabbats av behöver symtomen tas om hand på samma sätt.

2. Hur länge är man sjuk i Corona?

Johanna: Det verkar kunna se väldigt olika ut. Till en början trodde man att det främst fanns två grupper, de som blev lindrigt sjuka och var tillbaka på jobbet efter en eller två veckor, och de som blev väldigt allvarligt sjuka och hamnade på sjukhus. Men tiden har man upptäckt att det finns en stor grupp som oftast kan ta hand om sig själv hemma, men som blir väldigt långvarigt sjuka. Exakt vad dessa skillnader beror på vet vi inte, men det forskas för fullt och vi får nya svar med tiden.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in