Hon står över semestern för att driva egna sommarrestaurangen

Jenny driver våffelmagasinet på sommaren istället för att vara ledig.

Sommar och semester innebär tid för återhämtning för de flesta av oss, men inte för Jenny Wahlberg från Lidingö. I juni varje år tar hon tjänstledigt från heltidsjobbet i Stockholms innerstad och byter det mot sommarjobb på det egna Våffelmagasinet i den gamla kalkstensladan i Ljugarns hamn på Gotland.

5 min lästid

Text: Anna Holmquist

Utanför och inne i Våffelmagasinet råder en febril aktivitet. Unga tjejer och killar skyndar ut med våffelbeställningar till väntande kunder som sitter och väntar på sin mat. Kompositioner med namn som ”Lotsen”, ”Jag kommer” och ”Vinnaren” når sina hungriga mottagare innan glassen börjar smälta i den stekande solen. På menyn finns både våfflor med matig fyllning såsom skagenröra eller chevré samt söta våfflor med frukt, bär och glass.

Inne i det anrika magasinet hittar vi Jenny Wahlberg som tillsammans med sin familj grundat och driver verksamheten sedan sex år i den gamla magasinsbyggnaden från 1800-talet.

Av en tillfällighet fick familjen Wahlberg höra talas om att magasinet på andra sidan häcken skulle säljas. Det blev starten på deras sommarverksamhet. Foto: Privat
Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model
Tack för att du stöttar vår vision!

Connecting people
through stories

Powered by journalists
Worldwide - in your language
Sustainable business model

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in