Månskenspaddling i fullmånens sken

 

En magisk augustikväll paddlar vi kajak under fullmånens sken. Varje paddeltag klyver sakta det mörka, sammetslena vattnet. Känslan av tid och rum försvinner i sensommarnatten.

Number of characters: 6 587

Text: Hélène Lundgren / Foto: Felix Oppenheim

I slutet av sommaren när augustimånen är stor arrangerar Friluftsfrämjandet Norrviken en kajakpaddling under fullmånens glänsande silversken. Vi möts nere vid Segeludden, på Edsvikens strandkant och här ligger ett helt gäng färglada kajaker och väntar på oss likt en burk lockande karameller i den vackra solnedgången. Denna kväll har 19 deltagare och fem ledare dykt upp inför kvällens månskenspaddling. Norrviken brukar ha kajakpaddlingar varje onsdagskväll, klockan 18.00 och avdelningen är mycket aktiv, med fokus på kajakpaddling och långfärdsskridskor. 

Varning för svag is!

– Förra året hade vi 53 paddlingar till platser som Birka, Ängsö, Arholma och Österfärnbo med 1100 anmälningar totalt. Av dessa är det ungefär 200 deltagare som deltar i våra nybörjaraktiviteter. Månskenspaddlingen är en ny tur och på vintern har vi bassängträning, berättar Urban Jonsson som är en av kvällens kajakledare. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in