Han är Mr Amarone med hela världen

 

Sandro Boscaini – ägare till Masi – är Mr Amarone med hela vinvärlden. Med vingårdar i dalen Vaio dei Masi skördar producenten internationella framgångar.  

Number of characters: 2 690

Foto: Pixabay

I hjärtat av Valpolicella ligger Vaio dei Masi, vingården som familjen Boscaini har drivit sedan slutet av 1770-talet. Masi är ett av Italiens mest ansedda vinföretag och omfattar hela sjutton vingårdar där Amarone-vinet stoltserar som företagets flaggskepp. Men succéer skapar sig inte självt även om distriktet är förförande vackert och druvorna av förnämlig kvalitet. Bakom de exemplariska framgångarna strävar eldsjälen Sandro Boscaini – Mr Amarone – tillsammans med sonen Raffaele och dotter Alessandra, som äger och driver vingården.  

Internationella framgångar

Amarone har inte alltid varit vinkännarens första val. Vinet förde en undanskymd tillvaro fram till mitten av sextiotalet och det var i stort sett bara vinodlarna själva som drack det. Då var kvaliteten varierande. Produktionen var annorlunda. Att Amarone slog internationellt är helt Sandro Boscainis förtjänst. När han tog över företaget efter sin far gjorde han vinet modernt och anpassat för att passa bättre till maträtter. Idag görs Amarone på druvor från de egna gårdarna i Valpolicella som har fått torka över vintern, minst under 100 dagar innan de pressas och får jäsas till vin. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in