Så får du ekonomin att gå ihop i januari

 

Stigande kostnader för hushållen tär på ekonomin och speciellt knapert i kassan kan det bli efter jul- och nyårshelgerna. Det här är expertens bästa råd för att komma på rätt köl igen.

Number of characters: 7 639

Text: Anna Holmquist/GAZZINE

Gapar kontot tomt fastän månaden inte är slut? Du är inte ensam. Januari brukar vara årets fattigaste månad för många som kämpar med att få ekonomin att gå ihop efter julklappsköp, reashopping och nyårsfirande. Men det finns knep för att klara det och samtidigt få bättre förutsättningar för att inte hamna där igen. 

– Det första du ska göra är att se över din ekonomi och skapa en långsiktig plan så att du undviker att hamna i samma situation igen. Det säger Nadia Wallin som är budget- och skuldrådgivare och dagligen hjälper människor som hamnat i ekonomisk knipa. 

Hennes erfarenhet är att många inte tänker längre än en månad framåt. Men egentligen borde vi alla höja blicken och se livet ur ett större perspektiv och börja fundera över hur vi vill leva våra liv för att sedan säkerställa att ramarna som krävs för att nå dit verkligen är på plats. 

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in