Rambo är en av sveriges minsta assistanshundar

 

Rambos nos är livsviktig för Veronica och kan betyda skillnaden mellan liv eller död. Han är tränad att varna Veronica innan hennes blodsockernivån blir för låg. Rambo är en stor trygghet i hennes liv, och han är alltid med henne vart hon än går.

Number of characters: 8 985

Veronica Ojanen har haft typ 1-diabetes under 20 års tid vilket hon ständigt blir påmind om, och på hennes T shirt står det – I can do anything except make insulin. När vi möts på tågstationen i Göteborg har hon med sig sin älskade lilla hund Rambo, som är en fyra år gammal Pomchi, en mix mellan chihuahua och dvärgspets.

– Jag älskar Rambofilmerna och därför fick han heta Rambo, berättar Veronica Ojanen.

Veronica hade tidigare en Rottweiler vid namn Trixa, och i samband med att hon dog i cancer gick Veronica in i väggen och fick en utmattningsdepression. För att återhämta sig och kunna börja fungerar igen bestämde sig Veronica för att åka och titta på några små valpar.

– När jag hälsade på valparna var Rambo livrädd och gick undan. Hans bror däremot var mycket framåt, men jag fick en speciell kontakt med Rambo, och kände direkt att det var honom jag ville ha. Först tänkte jag bara skaffa en kompis, och tänkte inte främst att Rambo skulle bli en diabeteshund.

Har du skrivit artiklar som du vill publicera på Gazzine?

Vänligen logga in eller registrera ett konto för att beställa artiklar. Välj 'Logga in' eller 'Bli kund' i menyn.

Skaffa en prenumeration för att börja följa…

Stötta Gazzine för 99 kr/år Logga in